Oktoberfest: Tips & Hints

Oktoberfest: Tips & Hints
Γιγάντιες κανάτες με μπύρα, λουκάνικα και ορδές τουριστών και Γερμανών ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή που ονομάζεται lederhosen; Πρέπει να είστε στο Oktoberfest, γι’αυτό φορέστε την κατάλληλη ενδυμασία και αρχίστε να πίνετε μπύρες σαν γνήσιος Βαυαρός.
 
Τι είναι όλα αυτά;
Πάνω από 200 χρόνια πριν, πραγματοποιήθηκε ένας βασιλικός γάμος, μεταξύ του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας και της πριγκήπισσας Therese της Σαξονίας. Έκαναν ένα μεγαλειώδες πάρτι (ακούγεται οικείο;), που οι νεόνυμφοι ορκίστηκαν να το γιορτάζουν για πάντα. Έτσι γεννήθηκε το Oktoberfest. Ξεκίνησε με ιπποδρομίες, παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσική, και προφανώς με πολύ μπύρα. Πλέον το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο, με 7εκ λίτρα μπύρας που καταναλώνεται πάνω από 16 ημέρες, μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.
Τι να πιείτε και πώς να το πιείτε;
Δεν θα πάρετε και βραβείο για να το βρείτε – μπύρα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Στο αυθεντικό Oktoberfest, αυτό του Μονάχου, η μόνη μπύρα που επιτρέπεται είναι στην ουσία αυτή που παράγεται εντός των ορίων της πόλης. Αφού εγκριθεί, θα ονομαστεί – πράγμα που δείχνει μια κάποια έλλειψη εφευρετικότητας – Oktoberfest Beer. Το Λονδίνο παίρνει το δικό του μερίδιο από αυτή τη μπύρα η οποία στέλνετε απευθείας από τη Γερμανία για το τοπικό Oktoberfest. Αν θέλετε πραγματικά να πάρετε μέρος, πρέπει να είστε φτιαγμένος από πέτρα. Αυτό το χρησιμοποιούν οι Γερμανοί σαν έκφραση γιατί τα πρώτα ποτήρια ήταν φτιαγμένα από πέτρα και το να σηκώσεις ένα λίτρο μπύρα μόνο εύκολο δεν ήταν. Πάρτε ένα πέτρινο ποτήρι μπύρας για σουβενίρ γιατί όλα τα άλλα θα τα θυμάστε λίγο θολά.
 
Τι να φάτε;
Λουκάνικα, λουκάνικα και πάλι λουκάνικα. Άλλες γερμανικές συνήθειες περιλαμβάνου το χοιρινό κρέας και τα ζυμαρικά, ή το χοιρινό κότσι με κόκκινο λάχανο, που διαθέτει το γερμανικό μενού του Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Βραζιλία συμπληρώνουν το λουκάνικο τους με ένα νόστιμο χοιρινό γόνατο. Τα μεγάλα doughy κουλούρια είναι επίσης must για να μπορέσετε να απολαύσετε όλες τις μπύρες.
 
Πού γίνεται;
Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, φυσικά, όπου ξεκίνησαν όλα, μαζί με άλλους έξι εκατομμύρια πότες. Ακούγεται αγχωτικό; Έχετε κι άλλες επιλογές, με την εξάπλωση του Oktoberfest σε όλο τον κόσμο. Το Οντάριο και το Κίντσενερ του Καναδά φιλοξενεί τις μεγαλύτερες γιορτές μπύρας εκτός Γερμανίας και προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα όσο πιο παραδοσιακά γίνεται. Με μια ισχυρή γερμανική κληρονομιά, η γερμανική γλώσσα εξακολουθεί να ομιλείται ευρέως και το Κίτσενερ λεγόταν παλιότερα Βερολίνο, δίνοντάς τους μια αρκετά έγκυρο αίτημα για το φεστιβάλ.
Η Αργεντινή ξεκίνησε από το 1963 να φιλοξενεί το Fiesta Nacional de la Cerveza και η Βραζιλία το Oktoberfest-Blumenau που είναι επίσης τεράστια. Στην Ασία; Πηγαίνετε στο Χονγκ Κονγκ για το Marco Polo German Bierfest, ή πηγαίνετε στο νεότερο ινδικό Kingfisher Octoberfest στην Μπανγκαλορ. Το Λονδίνο έχει μια διπλή δόση δράσης με δύο ξεχωριστές τοποθεσίες για εκδηλώσεις σε τέσσερις εβδομάδες – το πάρκο Kennington και το Millwall Park, στο Canary Wharf.
 
Συμβουλές
Παραγγελία: Στη Γερμανία δεν σηματοδοτούν μια μπύρα με το δείκτη αλλά με τον αντίχειρά.
Προσοχή: Η Oktoberfest Beer λέγεται ότι έχει 1% περισσότερο αλκοόλ από την κανονική μπίρα, έτσι συγκρατηθείτε.
Οργανωθείτε: Το Oktoberfest προσελκύει πλήθος κόσμου παντού, οπότε αν θέλετε να κάτσετε σε μία από τις δημοφιλείς σκηνές επιλέξτε μια ημέρα της εβδομάδας και κλείστε νωρίτερα όπου είναι δυνατόν.
Δεξιά ή αριστερά: Κυρίες αν φοράτε κάποιο Dirndl πρέπει να γνωρίζετε κάτι για το δέσιμο της ποδιά σας – αν είναι δεμένη προς τα δεξιά σημαίνει ότι είστε δεσμευμένη, αλλά αν είναι δεμένη αριστερά δίνετε σήμα για τους ελεύθερους.
 
Ημερομηνίες
Γερμανία:20 Σεπ / 05 Οκτ 2014 http://www.oktoberfest.de/ Καναδάς: 10 – 18 Οκτ. 2014 http://www.oktoberfest.ca/ Βραζιλία: 8 – 26 Οκτ, 2014 http://www.oktoberfestblumenau.com.br/en/ Χονγκ Κονγκ: 17 Οκτ με 8 Νοέμ 2014 http://www.gbfhk.com/ Λονδίνο, Kennington: 18 -28 Σεπτέμβρη (Πέμπτη έως Κυριακή) Λονδίνο, Μίλγουολ Park: 2 – 12 Οκτ (Πέμπτη έως Κυριακή) http://www.london-oktoberfest.co.uk/
 
Μετάφραση από: Huffningtonpost